Zuppa Abbruzzese met zoete aardappel en linzen
20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Fruit de ui, wortel, knoflook en het spek 3 minuten zonder te kleuren.
- Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog even op laag vuur mee om te ontzuren (pas op voor aanbranden!). Voeg de gezeefde tomaten met 1 liter water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook.
- Draai het vuur weer laag en laat 8 minuten zachtjes koken. Voeg de blokjes zoete aardappel en de linzen toe en kook nog 5 minuten mee, of tot de aardappelblokjes gaar zijn.
- Breng de soep op smaak met de oregano en peper. Schep de soep in 4 kommen en besprenkel met wat extra vierge olijfolie. Serveer met het brood.
Zin in soep? Deze stevige Italiaanse maaltijdsoep met spek, zoete aardappel en linzen staat lekker snel op tafel.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 825 kcal
- 39 g vet waarvan 11 g verzadigd
- 86 g koolhydraten
- 25 g eiwit
- 15 g vezels
- 5,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen